NYUGAT-AFRIKA A JÓZSEFVÁROSI GALÉRIÁBAN

Február 28-án, Nyugat-Afrika országai, zászlói, himnuszai, érdekességei címmel az  év első, újabb, zászlótörténeti előadására invitálta érdeklődő közönségét Balogh László, a Zászlómúzeum gyűjteményi tulajdonosa az előadás-sorozatának otthont adó Józsefvárosi Galériába. A vetítettképes előadás során a jelenlévők számos, kevésbé ismert helyi érdekességről szerezhettek ismereteket a szavannák és a trópusok által övezett földrész országainak többnyire a Pán-afrikai zászlócsaládhoz tartozó országzászlói és himnuszai történetiségéről, az afrikai földrajzi térségben elfoglalt gazdasági helyzetük alakulásáról, jelentőségéről.

Nyugat-Afrika az afrikai kontinens legnyugatibb régiója. Az ENSZ földrajzi régiós felosztása alapján – amely megegyezik a köztudatban elterjedt lehatárolással – 15 ország és terület alkotja Nyugat-Afrikát: Benin, Burkina Faso, Elefántcsontpart, Gambia, Ghána, Guinea, Bissau-Guinea, Libéria, Mali, Mauritánia, Niger, Nigéria, Mauritánia, Szenegál, Togo. Ezen országok többségéről szólt a színes történetekkel tarkított előadás.

A Józsefvárosi Galéria és a Zászlómúzeum sikeres, közös ismeretterjesztő előadás-sorozatában előre láthatólag február 25-én Észak-Afrika országairól hallhatunk újabb érdekességeket a hasonló tárgyú előadás keretében, amelyre szívesen várjuk az érdeklődőket.

Készítette: Dr. Bakó László, a Zászlómúzeum támogatója